2015. február 28., szombat

...havat fúvó február

Még épp időben elkészült az újabb hónap. Úgy tervezem, hogy 3x4 beosztással hímzem, a végén banner lesz belőle. Elkértem a fonal-listát, és többnyire az eredeti színekkel dolgozom. A mintát Palkó tervezte a fonalat Barbaral festette. 








Útra készen, dobozokban áll a süti. Farsangi buli a suliban. Jelmezt nem készítettünk, az elintézte a tanító néni. 18 fekete macska előadott a Macskákból egy nagyon édes jelenetet. Apa volt a kísérő. Üres dobozokkal tértek haza. 




2015. február 26., csütörtök

Karácsonyi

minta februárban. Az aprócska mintát a neten lőttem, még nem találtam meg a forrást. Dolgozom rajta, mint ahogy a befejezésén is. 


2015. február 22., vasárnap

Madárkák

kész!
Azért van tanuláság bőven. Sokszor előfordul velem, és már régóta dolgozom rajta, de még mindig szűken szabom a vásznat. Mindig kicentizem. Pedig sok időt töltök az előkészülettel, leszámolom a mintát, leszámolom a ráhagyást, berajzolom, körbeöltöm és mégis. Most akkor néztem el, amikor másik mintát is varrtam erre a vászonra, és annak nem számoltam szegélyt. A fennmaradót feleztem el, és nagyon vékonyka lett. Aztán az is gyakran előfordul, hogy menet közben megváltozik a terv, a végén más lesz belőle. Ezen is dolgozom, jegyzeteim vannak, de nem mindig sikerül ehhez tartanom magam. 
A mintát itt találtam, köszönöm!








2015. február 20., péntek

Farsang 2015

...avagy apa belelapozott a Praktikába.
Az a tapasztalatom, hogy még mindig jövedelmező jelmezkölcsönzőt üzemeltetni. Pedig olyan horror történeteket meséltek a szülők árakról, színvonalról, minőségről és mégis szinte minden jelmezt vissza kell vinni. 
A fiúk napokig készítették, festették, ragasztották és rengetegek nevettek. Nekem csak a nadrágot kellett elkészítenem. Nagy volt a siker, csak egy a bökkenő: 
- Anya, ebben nem lehet aludni!!!







2015. február 18., szerda

Szürke

pöttyös, piros, csíkos, szívecskés, gombos....valami készül!


2015. február 15., vasárnap

Gyöngyvirág

A gyöngyvirág még nem, de a barka már virágzik.










Sokáig reménykedtem, hogy felénk is esik a hó. Úgy szerettem volna olyan fél méteres havat vagy két hétig kerülgetni. Nekem nagyon hiányzik a télből a hó, a hideg, az olyan igazi csikorgós is. Az egyik legszebb dolog a hóesés, amikor olyan igazi nagy pelyhekben hullik. 
De, ha eddig nem esett, akkor most már nem is kell. Örülök a napsütésnek. 

2015. február 12., csütörtök

E-nek, mert kellett

"E"-nek kellett egy szerkezet, melybe rendszerezhet eseteket, neveket, helyeket. Elment, s vett egyet. 
Ezt kellett befednem, mert nem lehet meztelen.  Erre vetemedtem. "E" megveregetett, mert remek lett. Tetszett, megszerette. 






2015. február 8., vasárnap

A kis rókából

kész munka lett.Sokáig töprengtem, hogy miként és mivel, úgy gondolom, hogy jó lett. Első perctől kezdve ajándéknak készült, sok szeretettel. 








2015. február 5., csütörtök

Mie kendőt kötöttem.

Két gombolyag Alise Superlana Klasik-ból Mie kendő: kész!